2014. dec 15.

Liza csodálatos élete

írta: Fogarasi Gergely
Liza csodálatos élete

Elég ütősre sikerült a Lza, a rókatündér kétperces előzetese!

A hangulatosan stilizált látványú, szimmetrikus beállításoktól hemzsegő trailer alapján a film valahol az Amelie csodálatos élete és a Grand Budapest Hotel közé szeretné pozícionálni magát, mindenesetren elég szokatlan a mai magyar filmes palettán. 

"Idén még a Délidőnél és a Drága Elzánál is jobban vártam Ujj-Mészáros Károly első nagyjátékfilmjét, a Liza, a rókatündért, ami végül csak február 19-én kerül a hazai mozikba. És hogy mitől ez a nagy lelkesedés? Egyfelől amiatt, mert az Eszenyi Enikő-hasonmásverseny győztese, Balsai Móni a legszebb sorozatgyilkosa a hazai filmtörténelemben. 

Másrészt pedig épp ideje volt már, hogy elkészítse valaki a szegény ember Wes Anderson-filmjét, ahol a békebeli, porcelánkutyás bérházhangulat és a groteszk magyar humor kéz a kézben jár a titokzatos halálesetekkel és egy sosemvolt retróvilággal, ahol minden férfinak kötött kardigánja, barkója és Elvis-frizurája van, minden vasárnapi ebédnél ott az asztalon a szikvízes palack, farmotoros busz pöfög a körúton, és vér fröccsen a régi rádióra. "

Szólj hozzá

legyen magyar filmszakma liza a rókatündér hungarian film industry mozi